Egyéb kategória

Xeramic Diesel Concept – a minőségi karbantartás alapja

Új Xeramic csomagok a palettánkon: Xeramic Diesel Concept és Xeramic Diesel Concept+

Az elmúlt évek tapasztalata számunkra, hogy gyakran nem látják át az üzemeltetők és szerelő partnereink sem például egy megnövekedett motorolaj fogyasztás esetén, hogy a drága szétszerelés előtt, mely termékünk lehet hatásos számukra hosszútávon. Napi szinten jelezzük, hogy motorolaj adalékokkal nem minden esetben lehet tartós eredményt elérni, miként a problémának az OKA nem lesz vélhetően megszüntetve. Egy műszaki probléma okozója a legtöbb esetben ugyanis nem a motor „olaj-oldaláról” indul el. Azt legfőképpen az igen érzékeny üzemanyag-ellátórendszer, nem megfelelően körültekintő karbantartás, vagy esetleg elektromos meghibásodás idézi elő.

Ez a két új csomagunk lehetőséget biztosít arra, hogy hatékonyan, tisztán üzemeljen egy Diesel üzemű gépkocsi hosszú éveken át, mivel tartalmazza a leggyakoribb okokat megszüntető injektor tisztítót (üzemanyag oldal), kitisztítható általa a teljes motorbelső (szívó és kipufogó oldal, égéstér), plusz (olaj oldalról) tartalmaz egy speciális felület-, és korrózió védelmet a motor súrlódó felületei számára. Ezen csomagok megfelelő használatával egyedülálló módon csökkenthető a nem várt meghibásodások száma, az üzemanyag és motorolaj fogyasztás egyaránt, növelve így járművünk várható élettartamát.

A csomagok tartalma:

Xeramic Diesel Concept

Xeramic Diesel Concept+

  • 1 db 20318 Total Engine Conditioner spray 200 ml (30-50.000 km-ként)
  • 1 db 20119 Diesel Injector Cleaner 250 ml (8-10.000 km-ként)
  • 1 db 20131 DPF Additive (3-4.000 km-ként)
  • 1 db Engine Protector 250 ml (30-50.000 km-ként)

A mai modern gépjárművek kipufogógázának egy része az EGR szelep által visszavezetésre kerül a szívócsatornán keresztül az égéstérbe, a jobb emissziós normák teljesítése érdekében. E kipufogógázok viszont jelentős koromlerakódást idéznek elő évek során a motorban, mely EGR szelep és/vagy turbó állító mechanizmus megragadást, olajfogyasztás növekedést, DPF szűrő eltömődést okoznak. Ennek a koromlerakódásnak a mértéke főként az üzemeltetési körülményektől függ, mint a használat jellege, az üzemanyag minősége, és nem utolsó sorban a karbantartás-, motorolaj és egyes szűrők cseréjének minősége és periódus ideje.

A hengerenkénti 4 szelepes kialakítású és a szűkebb gyártási illesztésű modern motorok tiszta működésére különösen nem kedvező az alapjárat közeli fordulaton (2.000 1/min alatt) történő sűrű használat, melyet a megnövekedett forgalom, városi használat okoz.

Évek alatt, a gázolaj és motorolaj minőségétől részben függetlenül is kialakulnak olyan káros lerakódások normál használat során, melyeket időnként szükséges kitisztítani a motorból, kipufogó utókezelő rendszerből, elkerülendő az igen költséges nem várt javítások száma, így jelentősen növelhető az üzembiztonság, és a motor élettartama.

A tiszta motor alappillére a tökéletes üzemanyag porlasztás, melynek érdekében fejlesztettük ki a szervizek számára a 20119 Xeramic Diesel Injector Cleanert, melyet már 8-10.000 km –ként, a karbantartások részeként alkalmazva is jelentősen csökkenthető a koromképződés, a fogyasztás, miként javul az égés hatásfoka. A Xeramic Concept alap jelmondata, hogy minden olajcserekor gondoljunk a befecskendezők tisztítására is, hiszen ez a legprecízebb eleme autónknak, és öntsünk egy flakon Xeramic Diesel Injector Cleanert az üzemanyaghoz, függetlenül a tankolt üzemanyag fajtájától. Az eredmény igen gyorsan érezhető az egyenletesebb alapjárat, könnyebb hidegindítás és kedvezőbb fogyasztás képében. (Egy flakon max. 60 liter gázolajhoz javasolt.)

A 20318 Xeramic Total Engine Conditioner sprayt javasoljuk 30-40.000 km –ként szívócsőn keresztül a járó motorba fecskendezni, és erőteljes, váltakozó gázpedál állással az autót megjáratni. Igen hatékony tisztítónk szétszerelés nélkül képes egy lépcsőben jelentősen kitisztítani a szívósort – égésteret – EGR szelepet – kipufogó rendszer falát egyaránt.

Az eredmény itt is azonnal érezhető: jelentősen javul a gázreakció, kisimul az esetlegesen remegő, ingadozó alapjárat, és érezhetően megnő a motor teljesítménye a teljes fordulatszám tartományban, melyet az évek alatti koromlerakódások miatt lecsökkent hatásfok okozott korábban. Műszaki vizsga előtt, illetve olajfogyasztás esetén e két termékünket különösen javasoljuk, mielőtt költséges motormegbontásra adnánk fejünket. (E tisztító használatát elsősorban szerviz partnerek számára javasoljuk.)

A 20131 DPF Additive – üzemanyag adalékunk, a fentiek kiegészítéseként a csomagban, a DPF szűrő lerakódásait hivatott csökkenteni, mely egy igen magas gyulladási ponttal rendelkező tisztítószer, ami feloldja, és alacsonyabb hőfokon tisztítva, optimális szinten tartja a DPF telítettségét. Érzékelhető előnye a további üzemanyag fogyasztás csökkenés, és 3-4.000 km –ként tankhoz töltve jelentősen csökkenti a jellegzetes DPF eltömődést okozó lerakódások kialakulását, kimondottan a kis távokon történő használat során. (A DPF Additive egyszerre és külön is betölthető a Diesel Injector Cleaner –el a tankba. Egy flakon max. 60 liter gázolajhoz javasolt.)

A Xeramic Concept+ csomag kiegészül még egy flakon 20103-1 Engine Protector 250 ml kerámia tartalmú felületvédelemmel is, melyet a 20318 Total Engine Conditioner által kitisztított motorokba különösen ajánljuk, késleltetve ezáltal a lerakódások újabb kialakulását, csökkentve a súrlódást, ami szinte azonnal érezhetően csendesebb járást, és dinamikusabb motor paramétereket idéz elő. Használata tovább csökkenti az üzemeltetési költségeket (üzemanyag-, olajfogyasztás) és jelentősen növeli a motor minden elemének élettartamát. (Az Engine Protector üzemmeleg olajba töltendő és azonnali indítás, próbakör szükséges min. 20 percig, hogy a motor minden, olajjal érintkező felületét elérje a bevonat. A 250 ml max. 4 liter motorolaj mennyiséghez elegendő, és elég kb. 30-50.000 km –ként megismételni, olajcserétől függetlenül.)

Tegyen egy próbát és számoljon utána! Növelje a járműve üzembiztonságát, teljesítményét a fenntartási költségek redukálásával!

Látogassák honlapunkat a www.xeramic.hu-t, észrevétel, kérdés esetén írjanak nekünk a hitech@xeramic.hu címre, vagy hívjanak a +36 30 246 67 98 telefonszámunkon!