A korszerű dízelmotorok mindegyike részecskeszűrővel van ellátva, amely biztosítja a károsanyag kibocsátás csökkentését. Napjainkban egyre nagyobb problémák merülnek fel ezen járművek kipufogórendszeriben, melynek egyik eredménye a DPF szűrő teljes telítettsége. Ennek oka a kedvezőtlen működési körülményekben keresendő, melynek hatására a szűrő telítődik korommal. A kedvezőtlen körülmények kialakulásának oka a motorvezérlésben, magában a motorban, sok esetben a turbó vagy a DPF szűrő különböző érzékelőiben találhatók. De ennek okai lehetnek a hibás vagy szennyezett befecskendezők, az EGR szelep, vagy a különböző Diesel üzemanyagok, motorolajok használata is, ám a sűrű, rövid távolságok megtétele szintén problémát okozhat a DPF szűrőkkel.

A problémák akkor merülnek fel, amikor a DPF szűrő idővel bizonyos telítettséget ér el. Ennek eredményeképpen a telített szűrő a fennmaradó kipufogógázok áramlását akadályozza, ami természetesen közvetlen hatással van a motor teljesítményére, annak fojtásával.

Ha a rögzített koromrészecskék mennyisége meghalad egy bizonyos értéket, a rendszer automatikusan elindítja a regenerálási folyamatot. Ez a folyamat csak akkor kezdődik meg, amikor a motor eléri az üzemi hőmérsékletet, a sebesség legalább 80 kilométer/óra, és a motor körülbelül 2000 fordulat/perc fordulatszámon üzemel. Gyakran megesik, hogy a DPF-rendszer nem tudja elindítani a regenerációt. Ekkor a műszerfalon kigyullad a DPF-hibajelzés. A DPF szűrő ekkor már teljesen telített állapotba kerül és a rendszer már nem képes magát kiregenerálni.

Az eltömődött DPF szűrő nem mindig jelenti azt, hogy a szűrőt azonnal ki kell cserélni. Sok esetben a tisztítás, egyszerűbb és ügyfélbarát megoldás.

A XERAMIC® számos kiváló minőségű DPF tisztítószerrel rendelkezik, ami óriási költségmegtakarítást eredményez a felhasználóinak.

A XERAMIC® azt ajánlja, hogy a DPF szűrőtisztítót, megelőző jelleggel a karbantartások során, szabályos rendszerességgel használja, ezzel elkerülve a költséges, nem várt javításokat.

A DPF szűrőtisztítókról röviden

DPF szűrőtisztítóA Diesel Particulate Filter, azaz a dízelmotorokhoz kialakított részecskeszűrő kiemelkedő fontosságú a károsanyag kibocsájtás szabályozásában. Mivel szűrőberendezésről beszélünk, érdemes rendszeresen karbantartani és tisztítani a lerakódások miatt. Az autó elektronikája gondoskodik arról, hogy a lerakódott korom a hosszútávú vezetés és a nagy terhelés során elégjen, ezt regenerálásnak nevezik. Városi autózás, a rövidtávú utazások közben azonban a motor nem éri el a regenerálódáshoz szükséges megfelelő üzemi hőmérsékletet, és a szűrő eltömődik.

A DPF szűrőtisztítók válogatott hatóanyag-kombinációkat tartalmaznak, amik erős tisztítási hatásfokkal rendelkeznek, és károkozás nélkül, rendszeresen alkalmazhatóak. Használatukkal csökkenthetjük a koromkibocsájtást, hatékonyan tisztíthatjuk vele a részecskeszűrőt, és elősegíthetjük annak regenerálódását is.

A DPF szűrőtisztítók különböző felhasználói igényeknek megfelelően elérhetőek weboldalunkon, profiknak és alkalmi felhasználóknak egyaránt. Keresse professzionális, kifejezetten autószerelőknek kialakított szettünket a nagyobb problémák kezeléséhez, autótulajdonosként pedig válassza a szétszerelés nélkül használható sprayt, ami lecsökkenti a korom égési hőfokát, így az alacsonyabb üzemi hőmérsékletnél is elég, vagy a csúcsminőségű üzemanyag adalékot, mellyel akár nagy dugók, vagy kisebb távolságok esetén is megőrizheti részecskeszűrője kitűnő állapotát.

DPF szűrőtisztítóinkkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Facebook

Telefon:+36 30 944 58 49, +36 30 246 67 98
E-mail:hitech@xeramic.hu
Elérhetőségek
Youtube