Hírek

Nyári melegben is védje autóját a váratlan műszaki meghibásodástól

Milyen műszaki problémák előzhetők meg a Xeramic termékek előnyei által?

  • Túlmelegedés elleni védelem, melyet az elszennyeződött hűtőrendszer, ritkán cserélt hűtőfolyadék eredményez.
  • Menet közbeni kavicsfelverődés, elöregedett hűtő, vízcsövek, egyéb csatlakozások okozta szivárgások miatti motor túlmelegedés
  • Váratlan hűtőfolyadék szivárgás

Nagyobb útra mindig vigyen magával 1 db 20200 Xeramic Radiator Sealer 250 ml hűtőrendszer tisztító – tömítőt, és töltse a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályba még indulás előtt!

  • Növényi rost összetevői mindennél hatékonyabban növelik a hűtőrendszer hatékonyságát, így csökkenti a káros túlmelegedés kockázatát!
  • Kavicsfelverődés, vagy a túlmelegedés és rázkódás miatt kialakuló kisebb szivárgásokat (<0,9 mm) AZONNAL megszüntetni, és tartósan védi a motort a túlmelegedés okozta igen drága meghibásodástól!
  • Számottevően (kb. 8-10% -al!) csökkenti a motor hűtőközegének a hőmérsékletét, mely forró nyári napokon, autópálya vagy akár városi közlekedés során is kritikusan magas értékeket is elérhet!

A forró nyári levegő és -aszfalt erősen igénybe veszi a motor kenési rendszerét. Intenzív országúti vagy autópálya tempó után megálláskor (pl. városba beérve lámpánál megállva), a hirtelen lecsökkenő menetszél hatására, akár 20% -al is megnőhet a motorolaj hőmérséklete a motor egyes területein. Ez a – cirkuláló olaj és hűtőközeg ellenére – hirtelen bekövetkező hőmérséklet növekedés, sokk hatásként éri a motorolajat és annak megégését, és jelentős mennyiségű korom kiválását eredményezi a kenőanyagból, mely káros lerakódásokat okoznak a motor kenőrendszerében. Kritikus helyek a hengerfej-, dugattyú-, és a turbó olajfuratai, melyek igen rövid idő alatt képesek eltömődni az olajos korommal, és végzetes kenéshiányt okozva pár ezer km –en belül igen költséges javításokat okoznak.

Olajcsere előtt ezért, közvetlenül ajánljuk fentiek ellen az alábbi technológiákat a motor minél hosszabb élettartamának megőrzése érdekében:

20318 Xeramic Total Engine Conditioner spray – szívótorok –égéstér –katalizátor tisztításra

20124 Engine Flush – Motor átmosót a régi, üzemmeleg motorolajba töltve, motort megjáratva a kenőrendszer átmosásához, a lerakódások feloldásához és hatékony leeresztéséhez.

Friss motorolajba, üzemi hőmérsékleten 20103 Engine Protector – kerámia tartalmú felületvédelem a jövőbeni tisztább és hatékonyabb motorüzemeltetés érdekében.

A fenti karbantartási műveletek mellett, javasoljuk az üzemanyagok bio tartalma miatt kialakuló gyantás lerakódások kialakulása ellen, kb. 5000 km –ként a 20119 / 20122 Xeramic Diesel / Benzin Injektor tisztító adalékok rendszeres használat.

A tisztább üzemanyagrendszer elemei jobb hatásfokú égést, így kisebb üzemanyag fogyasztást, kisebb káros koromképződést, ezáltal gazdaságosabb fenntartás mellett hosszabb motorélettartamot is eredményeznek!

Legyen Ön is elégedett ügyfelünk! Xeramic Concept technológiák a legnagyobb BAJNOKOK AJÁNLÁSÁVAL!