Egyéb kategória

Miért javasoljuk a Xeramic Üzemanyag stabilizátor és kondícináló használatát?

Sokan hallották, de kevesen gondoltak bele, miért is lettek kifejlesztve az üzemanyag stabilizátorok? Tény, hogy minden üzemanyag igen komplex adalékokból tevődik össze, melyek mindegyike szükséges ahhoz, hogy a régi és modern motorok egyaránt üzembiztosan működjenek.
Az üzemanyag igen összetett termék, mely a motor részeként az alábbi feladatokat kell, hogy biztosítsa a teljesség igénye nélkül, télen, nyáron:

 • Üzemanyag ellátó rendszer (üzemanyag pumpa, bef. fejek) kenése
 • Üzem közbeni hűtése
 • Mechanikai lerakódások megakadályozása, azok „lebegtetése”
 • Tökéletes égés biztosítása minden külső-belső hőmérséklet tartományban
 • Korom képződés minimalizálása égés során
 • Minden külső hőmérséklet tartományban biztosítani a levegőből történő pára kiválásával szembeni ellenállást
 • Korróziógátlás
  A fenti, néha egymásnak ellentmondó tulajdonságokkal rendelkező üzemanyagok minőségikövetelményeit szigorú szabványok rögzítik a gyártóknak, hogy milyen módon és ideig szükséges biztosítania azt az adott terméknek.

Miért pont PM Xeramic?

A szigorodó környezetvédelmi előírások évről- évre egyre bonyolultabb mérnöki feladat elé állítják az üzemanyag gyártókat. A gyártáshoz
ezért az elmúlt 15 évben évről-évre növekvő arányban alkalmaznak bioösszetevőket, melyek csökkentik ugyan a kenőanyaggyártás ÖKO lábnyomát, ugyanakkor negatívan befolyásolják többek között az üzemanyag fűtőértékét, adalékok életartamát. Ennek ellensúlyozására felgyorsultak a fejlesztési feladatok az adalékanyag gyártóknál is, hogy megfeleljenek a környezetvédelem és a motorgyártás egyre szigorúbb elvárásainak. A nemzetközi szabványoknak megfelelve, a jelenlegi üzemanyagok átlag 5-8 hétig őrzik meg stabilitásukat, ezt követően bizonyos összetevők viszont sajnos kiválnak, kikristályosodnak, kocsonyás állagúvá válnak és így felgyorsul a korrozív hatás.
Üzemeltetőknek ilyen esetben sok bosszúságot okozva eleinte csökkenő teljesítményt, nehéz vagy lehetetlen motorindítást, ezt követően pedig, igen költséges rendszertisztítás szükségességét okozhatják.


A PetroMark Xeramic, mint kiemelt adalékanyag gyártó, 27 éve folyamatosan fejleszti termékeit Hollandiában. A legrégebbi, és legnagyobb bioetanol gyárak Rotterdamban találhatók. Az üzemeltetési tapasztalatokat a kezdetektől jól ismerik mérnökeink, így lépéselőnyben vannak több más gyártó fejlesztőivel szemben. A Petromark gyár autóipari beszállítói minősítéssel rendelkezik. Üzemanyag stabilizátorunk bármely üzemanyag (benzin, gázolaj) élettartamát kitolja akár 4-5 hónapig. Leállítás előtti tankolást követően minél hamarabb, de amennyiben már áll pár hete a jármű, akkor is érdemes hozzáadni plusz stabilizátort, kondícionálót a tárolt üzemanyaghoz.

Kiknek ajánljuk termékünket?

 • veterán járművek
 • mezőgazdasági járművek
 • kerti gépek
 • motorkerékpárok
 • áramfejlesztő aggregátok
 • munkagépek
 • sárkányrepülők
 • gépjárművet ritkán használó tulajdonosoknak, üzemeltetőknek.

Milyen kiszerelésben kapható a stabilizátor?
20432 cikkszámon 250 ml műanyag adagoló fejjel, illetve 20433 cikkszámon 1 literes fém kannában.

Hogyan kell adagolni a Stabilizátort?
A flakon minden esetben tartalmazza a keverési arányt.
Normál dózis: 5 literhez 10 ml
Extrém dózis: 5 literhez 20 ml

Prémium üzemanyagot tankolok, akkor miért használjak plusz adalékot?

Interneten sok érv-ellenérv kering a prémium üzemanyagok járműmotorokra gyakorolt hatásáról. Ami általánosságban kijelenthető, hogy a motor számára a gyártó által előírt minőségű üzemanyag használata a legoptimálisabb minden esetben. Az gyártásra vonatkozó nemzetközi előírások miatt, a 98 vagy 100 –as oktánszámú benzinek is tartalmaznak már évek óta bioetanol összetevőt, melynek aránya évről évre növekedni is fog, míg az összes gázolaj is tartalmaz már növényiolaj összetevőt. Ezek ismeretében kisebb dózisban ugyan, de a stabilitás kitolásának biztosítása érdekében ugyanúgy szükséges lehet a stabilizátor
hozzáadása, különösen, ha pár héten belül nem használjuk el a tankból az adott üzemanyagot.

Hol juthatok hozzá a Xeramic adalékokhoz?
 Bővülő vidéki partnereinknél a nagyobb városokban (Szombathely, Pécs, Kaposvár,Szeged, Kiskunfélegyháza) személyesen
 Honlapunkon található elérhetőségeinken egyeztetve, Budapest több pontján személyesen,
 48 órán belül házhoz szállítással az ország bármely megadott pontján átvehető