Hírek

Miért javasoljuk a hibrid járművekbe a Xeramic adalékokat?

A hibrid, benzines járművek a legtöbb esetben Atkinson-ciklusú, benzinmotorok, melynek lényege, hogy a normál benzinmotorok működéséhez képest megváltoztatják a szívó és kipufogó szelepek összenyitásának idejét. Ennek hatására minden esetben kisebb ezen benzinmotorok teljesítménye a hagyományos ciklusú benzinmotorokhoz képest, melyet viszont rendszerteljesítmény szinten az elektromos motor plusz teljesítménye kiegyenlít. Jellemző továbbá e motorokra a gyárilag előírt sűrűbb olajcsere periódus is, mely szintén a motor élettartamának védelmét szolgálja.

Az alkalmazás oka, hogy a sűrű motor leállással és hideg újraindítással, a normál motorokhoz képest a hideg motorokra jellemző dúsabb keverék jobb hatásfokkal ég így el, a keletkező korom pedig a nagyobb „átöblítés” hatására kedvezőbb hatásfokkal távozik az égéstérből, mely ellenkező esetben, idővel beragadt olajlehúzó gyűrűt, túlzott olajfogyasztást, majd motorkárosodást idézne elő.

A bioetanol (E5, E10) hatásai viszont e motoroknál is megjelennek, mint az üzemanyag égésenergiájának csökkenése, vízmegkötő-, korróziót előidéző tulajdonságai, továbbá a 6-8 hét után kialakuló gyantásodás. Együttesen érezhetően rontják a befecskendezők hatékonyságát, növelik a korom mennyiségét, ami a hibrid benzinmotorok menettulajdonságát, élettartamát is hátrányosan befolyásolják. A nem egyenletes alapjárat, kissé rántva indulás, megnövekedett benzinfogyasztás megjelenése többnyire a fenti problémára vezethetők vissza.

20125 Xeramic Hybrid benzin üzemanyag adalék (250 ml) – 8-10.000 km –ként egy tele tankhoz adagolva, jelentősen növeli az égés hatékonyságát, stabilizálja a benzint, csökkenti annak víztartalmát. A mindennapokban ez szebb motorjárást, átlag 0,3-0,5 liter / 100 km fogyasztás csökkenést eredményez egy használt hibrid autó számára.

 Hybrid adalék betöltése egy hibrid autóba

20103-1 Xeramic Engine Protector (250 ml) – A felületi minőséget javító kerámia motorvédelem jelentősen csökkenti a fémfelületek súrlódását, az ezzel járó hőfejlődést, így a nem kívánatos motorkopást. Az üzemmeleg motorolajhoz töltendő felületvédelem 45.000 km –ként alkalmazva a motor belső fémfelületeinek védelme mellett azonnal érzékelhető csendesebb járást, fogyasztás csökkenést, továbbá élénkebb gázreakciót eredményez, növelve így a vezetési élményt is.

Fogyasztás fedélzeti kijelzőn történő drasztikus csökkenése az adalék utáni indítást követően (ezt autópályán mutatta ki M5 bevezetőn, Vecsésen tankolást követő pár perc elteltével.

A két termék Hybrid Benzin csomagban történő alkalmazásával tovább fokozható a hibrid járművek motorjainak hatásfoka, könnyen kimutathatóan – szinte azonnal – realizálható a fogyasztás csökkenés, és elkerülhető a koromlerakódásokból adódó későbbi motor meghibásodás.

Bármely további kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a hitech@xeramic.hu email címen vagy a +36 30 246 6798 telefonszámon!

Kövess minket közösségi oldalainkon is, Facebookon és Instagramon!