Hírek

Mi így adalékozzuk gépjárműveinket – Motor és üzemanyag adalékok együttes használata

Milyen időközönként érdemes használni a különböző Xeramic üzemanyag adalékokat? Kerámia Motorvédelem mellé milyen terméket javasolunk? – Kapjuk gyakran a kérdéseket! A következőkben választ adunk erre, továbbá pár apró tanáccsal is ellátunk főbb termékeink felhasználásáról.

Töltsük a XERAMIC ® Ceramic Engine Protector-t (20103) a motorolajba

A motorolajba olajcsere alkalmával ajánlott tölteni a kerámiás adalékot. (Az se gond, ha már túl vagyunk az olajcserén! A betöltendő adalékmennyiségnek megfelelő olajmennyiséget leengedve a motorból bármikor alkalmazható).

Fontos! A kerámiás adalékanyag a motorban felkenődik, ezért az olajszintet ellenőrizni kell 500-1000 km megétele után, a motorolajjal be kell állítani a nivó szintre!

Kerámia motorvédelem termékünkről itt olvashatsz bővebben.

Az üzemanyag adalékok használata

Diesel Injector Cleaner, Petrol Injector Cleaner:

Első alkalommal használjuk a befecskendező tisztító adalékot üzemanyagtól függően. Nem jelent problémát, ha még nem használtuk fel a motorolajba való kerámiánkat, a „kúrát” elkezdhetjük az üzemanyag rendszer és a befecskendezők rendbetételével. Saját tapasztalataink alapján az adalékokat elegendő 5-10.000 kilométerenként használni.

Diesel Additive, Petrol Additive:

Miután kihasználtuk a befecskendező tisztító adalékkal kevert üzemanyagot, az Additive adalékot használjuk, 2-3 tankolással később.

Mi így adalékozzuk  gépjárműveinket

A saját és a kapott visszajelzések valamint a gyártói ajánlás szerint a következő lista alapján javasoljuk a termékek adagolását:

Ceramic Engine Protector (20103)40-50.000 km
Diesel Injector Cleaner (20119)5-10.000 km
Diesel Additive (20116)2-3 tankolásonként
Diesel DPF Cleaner (20131)2- 3.000 km
Petrol Injector Cleaner (20122)5-10.000 km
Petrol Additive (20117)2-3 tankolásonként
Petrol LPG Additive (20118)2-3 tankolásonként


Termékeink önmagukban is maximálisan ellátják feladatukat, azonban az általunk összeállított csomagokkal további kimagasló eredményeket, élményt és javulást érhetnek el az autósok. A kerámiás motorolaj adalék és az üzemanyag adalékok együttes használata garantált üzemanyag-fogyasztás csökkenést, kiegyensúlyozott motorteljesítményt, védelmet eredményeznek a gépjárműveknek.

Bármely kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a hitech@xeramic.hu email címen vagy a +36 30 246 6798 telefonszámon!

Kövess minket közösségi oldalainkon is, Facebookon és Instagramon!